Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Z czym zjeść kanapkę – proste, smaczne i szybkie kanapki

Niezależnie od tego, czy potrzebujesz tylko przekąskę przed posiłkiem, czy pełną gamę niewielkich kąsków, pomogę Wam w tworzeniu pysznych i pięknych przekąsek na każdą porę roku.


I. Wachlarz z sera na bagietce
– grzanki z bagietki
– żółty ser
– jajko ugotowane na twardo
– pomidor śliwkowy
– serek śmietankowy
– natka pietruszki
Jajka obierz, pokrój krajalnicą do jajek w plastry, pomidory pokrój w ósemki. Żółty ser pokrój w nieduże trójkąty. Serek śmietankowy przełóż do worka cukierniczego z ozdobną tylką.
Grzanki z bagietki delikatnie posmaruj serkiem śmietankowym (jeżeli lubicie do serka można dodać szczyptę czosnku w proszku, pieprzu i soli). Układaj wachlarz z trójkątów z serka żółtego, ćwierć pomidora, plaster jajka, rozetę z serka śmietankowego i listek pietruszki.

II. Kanapka z szynką, pomidorem na grzance
– grzanki z bagietki
– szynka w plastrach
– świeży ogórek
– pomidor śliwkowy
– natka pietruszki, owoce granatu
– serek śmietankowy
Grzanki z bagietki delikatnie posmaruj serkiem śmietankowym (jeżeli lubicie do serka można dodać szczyptę czosnku w proszku, pieprzu i soli).
Pomidory pokrój w ósemki, ogórki w cienkie plastry i jeszcze raz na pół. Na bagietkę układaj: ćwierć pomidora, dwa plasterki ogórka, dwa rulony z szynki, rozetę z serka śmietankowego, listek pietruszki i owoc granatu.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ