Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Roladki z tramezzino – łosoś, serek topiony i pasztet

Postawmy sprawę jasno: bez kanapek impreza zaczyna się już na niskim poziomie. Baw się więc z naszym chlebem Tramezzino i stwórz idealny przepis dla swoich gości.
Trzy propozycje roladek na słono: z łososiem, serkiem topionym i pasztetem.

I. Rolada z tramezzino i łososiem
– chleb tramezzino
– łosoś wędzony
– serek śmietankowy
– rozmaryn do dekoracji
Rozwałkuj chleb tramezzino, podziel na dwie części. Posmaruj jedną część serkiem śmietankowym, połóż plastry łososia i zwiń jak roladę lekko dociskając. Górę posmaruj serkiem śmietankowym, ułóż listki rozmarynu.

II. Rolada z serkiem topionym
– plaster tramezzino
– 3 trójkąty serka topionego
– słonecznik
– rozdrobnione pistacje
Rozwałkuj chleb tramezzino, posmaruj serkiem topionym, posyp ziarnami słonecznika, podziel na dwie części i zwiń jak roladki. Wierzch roladek posmaruj serkiem i obtocz w pokruszonych pistacjach.

III. Rolada z pasztetem drobiowym i żurawiną
– plaster tramezzino
– 50g pasztetu drobiowego
– 2-3 łyżeczki konfitury z żurawiny
– mak
Rozwałkuj chleb tramezzino, posmaruj konfiturą z żurawiny i pasztetem drobiowym, podziel na dwie części i zwiń jak roladę. Górę posmaruj serkiem śmietankowym i posyp makiem.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ