Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przepisy Przystawka, przekąska

Ślimaczki z ciasta francuskiego, szynki, szczypiorku i sera mozzarella

 

Ten przepis na słone ciasto jest prosty w wykonaniu, powstałe smaki są lekko pikantne i bardzo smaczne. Połączenie ostrego ketchupu,szynki, szczypiorku i sera mozzarella – całość odpowiednio doprawiona – oznacza, że są one gwarantowanym hitem, gdy tylko masz ochotę.


I. Ślimaczki z ciasta francuskiego
– ciasto francuskie
– 100g szynki pokrojonej w słupki
– 2 łyżki posiekanego szczypiorku
– 80g startego sera mozzarella
– 3-4 łyżki ketchupu pikantnego
– rozmącone jajko
Ciasto rozłóż, posmaruj pikantnym ketchupem, rozłóż pokrojoną szynkę, posyp szczypiorkiem i startym serem mozzarella – dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przekrój na cztery równe części. Każdy kawałek zwiń jak roladę, przekrój przez środek, przekładaj paski jak warkocz, zwiń w ślimaczek. Układaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmaruj rozmąconym jajkiem. Piekarnik nagrzej do 200 stopni i piecz około 30 minut.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ