Ciasto francuskie nadziewane serem mozzarella i pulpetami – szybko i smacznie
Planujesz imprezę rodzinną czy spotkanie biznesowe? Oto sekret, który sprawi, że Twoje aplikacje imprezowe przeniosą się na wyższy poziom przy niewielkim wysiłku: ciasto francuskie kupione w sklepie. Z pudełkiem tego ciasta w zamrażarce masz podstawę do wielu przepisów na przystawki (nie wspominając o deserach), aby bez wysiłku zachwycić gości. Od mini pulpetów i bułeczek z kiełbaskami po pieczone brie i tarty z cebulą, te pyszne przekąski i przystawki są łatwe i wystarczająco szybkie, aby ugotować je w ostatniej chwili bez utraty smaku i prezentacji.
Pulpeciki z serem w cieście francuskim
– ciasto francuskie
– sos pomidorowy pikantny (lub ketchup)
– ser mozzarella
– pulpeciki (przepis tu)
– sezam czarny
– rozmącone jajko
Pulpeciki przekrój na pół, ser w plastry. Rozłóż ciasto francuskie, podziel na dwie części. Na jedną część ciasta nanieś łyżeczką w odstępach sos pomidorowy, płóż plastry sera mozzarella i pół pulpeta. Całość przykryj drugą połową ciasta, dociśnij i pokrój tak aby rozdzielić każdy kawałek z pulpetem. Dociśnij brzegi aby w trakcie pieczenia nie wyciekł ser. Posmaruj rozmąconym jajkiem, posyp czarnym sezamem. Piecz w 200 stopniach przez 25 minut.
Smacznego.