Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przepisy Przystawka, przekąska

Koreczki, babeczki, crostini – szybkie i smaczne przekąski

I. Koreczki z krewetką i serem Provolone
– ser Provolone
– gotowane krewetki
– czarne oliwki
– koperek, pietruszka zielona
Ser Provolone nadaje się zarówno do gotowania i topienia, ale również pasuje na deskę serów i wędlin jako antipasto, czy też ze świeżym pieczywem lub jako składnik sałatek i omletów. Może być podawany również z gorącym chutneyem.
Ser pokrój w małe kostki, na każdą połóż listek pietruszki. W środek krewetki włóż oliwkę i nabij na piker – całość wbij w ser. Udekoruj koprem.


II. Babeczka pyszności
– słone babeczki kruche
– ser pleśniowy Gold
– szynka Serrano
– orzechy włoskie
– serek śmietankowy ze szczypiorkiem
Ser pleśniowy pokrój w trójkąty, szynkę podziel na cztery części.
Połowę orzecha włoskiego zawiń w kawałek szynki Serrano, włóż do babeczki, obok umieść trójkąt sera pleśniowego Gold, wyciśnij rozetę z serka śmietankowego,  udekoruj porzeczką czerwoną i małym listkiem sałaty.


III. Mini crostini z łososiem
– łosoś wędzony
– bagietka
– serek śmietankowy
– porzeczka czerwona, sałata, posiekane orzechy włoskie
– masło
Bagietkę pokrój w cienkie kromki, posmaruj masłem, połóż kawałek sałaty, wyciśnij małą rozetę z serka. Odetnij mały pasek łososia wędzonego, połóż na serku, posyp posiekanym orzechem.  Udekoruj porzeczką.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ