Finger food na krakersie, łyżeczce i szynka rolowana.

Finger food na krakersie, łyżeczce i szynka rolowana.


I. Krakers z serkiem i pomidorkiem
– krakers
– pomidorki koktajlowe
– szałata karbowana
– kukurydza konserwowa
– serek śmietankowy
Pomidorki pokrój w ćwiartki. Na krakersie połóż kawałek sałaty, wyciśnij rozetę z serka – udekoruj pomidorkiem i kukurydzą konserwową.


II. Łyżeczka z łososiem, jajkiem i kawiorem
– łosoś wędzony
– jajko ugotowane na twardo
– pomidor koktajlowy w plastrach
– czarny kawior
– limonka
– serek śmietankowy
– sałata
– łyżeczki z ciasta (słone)
Jajko pokrój w plastry – każdy plaster na ćwiartki.
Do łyżeczki włóż kawałek sałaty i wyciśnij małą rozetę z serka śmietankowego. Odetnij pasek łososia wędzonego, zwiń w różyczkę, ułóż na serku, połóż ćwierć plastra jajka, plaster pomidorka i odrobinę kawioru. Udekoruj kawałkiem limonki.


III. Rulon z szynki i sera
– szynka konserwowa prostokątna
– rukola
– papryka czerwona i żółta
– ser żółty
– rozmaryn do dekoracji
– pikery
Paprykę pokrój w słupki, ser żółty w paski ok. 2cm.
Połóż plaster szynki, 2-3 listki rukoli, paseczki papryki żółtej i czerwonej, zwiń jak roladę. Zawiń ser żółty na środku, zepnij pikerem , udekoruj rozmarynem.
Smacznego.

Dodaj komentarz