Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Chrupiące szparagi z szynką i serem w cieście francuskim

Ciasto francuskie to ciasto laminowane, co oznacza, że jest wałkowane i składane z masłem, aż zobaczysz setki niesamowitych warstw.
Planowanie przyjęć stało się o wiele łatwiejsze (i dużo smaczniejsze) dzięki tym szybkim przekąskom z ciasta francuskiego.

Pyszne szparagi w cieście francuskim.
Składniki:
– ciasto francuskie
– szynka w plastrach okrągła
– ser tarty mozzarella
– zielone szparagi
– oliwa, sól i pieprz
Wytnij z ciasta francuskiego paseczki o szerokości 1cm. Odetnij twardą część ze szparagów, połóż na talerz, skrop oliwą, posól i popieprz.
Na plaster szynki połóż dwie szparagi, trochę sera mozzarella, owiń paskiem ciasta francuskiego, posmaruj jajkiem.
Piecz przez 15 do 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ