Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Danie rybne Pora Na Posiłek Przepisy Przystawka, przekąska

Łódeczki z ciasta francuskiego z łososiem

Ciasto francuskie doskonale sprawdza się  na wszelkiego rodzaju przyjęciach bankietowych, okolicznościowych, jak również  domowych. Wystarczy przejrzeć zawartość lodówki, trochę pomysłu i mamy gotową przekąskę.
Świetny finger food z łososiem w łódeczce z ciasta francuskiego.
Składniki:
– ciasto francuskie
– łosoś wędzony
– sałata karbowana
– serek śmietankowy
– koperek
– żółtko + łyżka mleka
Wytnij prostokąty z ciasta francuskiego 4cmx10cm, zlep krótsze brzegi (powstanie łódeczka). Posmaruj żółtkiem rozmąconym z mlekiem, wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piecz przez 15 minut. Po wyjęciu lekko ugnieć środki. Wystudź.
Serek przełóż do rękawa, łososia pokrój w paseczki i zwiń w różyczkę.
Weź jedną łódeczkę, połóż kawałek sałaty karbowanej, wyciśnij trochę serka śmietankowego, połóż różyczkę z łososia, udekoruj koperkiem. Postępuj tak do wyczerpania łódeczek.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ