Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Łososiowe Babeczki

Kruche babeczki z pastą łososiową i jajkiem to łatwa, bardzo szybka do przygotowania przekąska. To mój przepis na proste w wykonaniu i efektownie wyglądające babeczki. Bardzo smaczne, sprawdzą się na świątecznym stole, na imprezach czy po prostu, na śniadanie. Cieszą oko i podniebienie.
Porcja na około 20 babeczek:
– 9 jajek przepiórczych
– 2-3 jajka kurze
– 150g wędzonego łososia
– 80g serka śmietankowego
– 3 łyżki majonezu
– świeży koper, natka pietruszki
– sól i pieprz do smaku
20 babeczek (najlepiej upiec samemu, są łatwe w wykonaniu, przepis znajdziecie TUTAJ )

Jajka ugotować i obrać. Jaja kurze posiekać na drobno, połączyć z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Za pomocą rękawa cukierniczego wypełnić masą część babeczek. Małe kawałki łososia zwijać w rulon i układać pionowo na masę. Jajka przepiórcze przekroić na połówki. Jedną połówkę oprzeć na łososiu, dodać małą łodyżkę koperku.
Do drugiej połowy babeczek użyjemy masy z łososia. Łososia kroimy na drobną kosteczkę, dodajemy serek śmietankowy i odrobinę majonezu (można pominąć majonez), solimy i pieprzymy do smaku. Analogicznie postępujemy jak z masą jajeczną. Do rękawa cukierniczego przekładamy masę łososiową i napełniamy babeczki. Dekorujemy listkiem pietruszki i jajkiem przepiórczym. Tak przygotowane możemy spożywać od razu.

Smacznego!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ