Makaron z trzema naturalnymi antybiotykami.

Wystarczy tylko trzy naturalne składniki aby wzmocnić nasz organizm. Szybkie, aromatyczne i smaczne danie, sam będziesz zaskoczony jakie to pyszne. Polecam.
Składniki:
Porcja dla 4 osób
– 320 g makaronu
– 3 cebule
– 1 ząbek czosnku
– 1 starta skórka z cytryny
– 3 marchewki
– oregano i imbir (opcjonalnie)
– sól i oliwa z oliwek
Do tego dania użyłam makaronu Garganelli Alla Bietola Rossa czyli makaronu z dodatkiem buraka ćwikłowego.
1. Makaron ugotuj tak jak na opakowaniu.
2. Marchewkę obierz i pokrój w słupki, obierz cebulę – pokrój w “bananki”. Na patelnię wlej trochę oliwy z oliwek, wsyp marchewkę i cebulę – smaż 3-4 minuty. Podczas smażenia dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, posól do smaku, dodaj startą skórkę z cytryny ( wcześniej dobrze ją umyj), wymieszaj.
3. Wlej pół szklanki wody i duś pod przykryciem 10 minut.
4. Dodaj ugotowany i odcedzony makaron, wymieszaj, smaż ok 1 minuty.
5. Podawaj na gorąco.

Smacznego.

Dodaj komentarz