Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Danie rybne Obiad

Kotlety mielone z łososia

Delikatne, różowe mięso łososia smakuje wybornie w każdej postaci: z patelni, z piekarnika, z wody. Najlepsze są oczywiście świeże ryby z dzikich wód. Musimy jednak zadowolić się łososiem ze sklepu, sprawdzajmy jednak czy są świeże. Kotlety mielone z łososia to proste i szybkie danie, wystarczy dodatek surówki, ziemniaczki i obiad gotowy.
Składniki:
– 300g łososia
– 1/2 pęczka koperku
– 1 mała cebula
– 2 łyżki bułki tartej
– 1 jajko
– sól, pieprz do smaku
– 1 łyżeczka soku cytryny
– 2 łyżki oleju do smażenia
Łososia siekamy w drobną kosteczkę. Cebulkę również kroimy w kosteczkę, smażymy na złoty kolor na odrobinie oleju. Studzimy. Łączymy ze sobą łososia, podsmażoną cebulkę, łyżeczkę soku z cytryny. Dodajemy jajka, bułkę tartą. Dokładnie mieszamy. Formujemy mini kotleciki. Na patelni, smażymy kotleciki przez ok 3 min z każdej strony.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ