Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Danie rybne Przystawka, przekąska

Łosoś z serkiem śmietankowym w cieście francuskim

Łosoś w cieście francuskim – doskonałe na ciepło, dobre jako przekąska na zimno, idealne do przygotowania na szybko.
Do przyrządzenia potrzebujesz jedynie wędzonego łososia w plastrach, gotowego ciasta francuskiego i serka śmietankowego. Tak przygotowany łosoś może stać się główną atrakcją przyjęcia!
Składniki:
– opak. ciasta francuskiego
– jajko + łyżka mleka
– 150g wędzonego łososia w plastrach
– serek śmietankowy lub almette
– ząbek czosnku
Ciasto lekko rozwałkować, posmarować serkiem wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ułożyć plastry łososia w miarę równomiernie na całej powierzchni ciasta. Zwinąć jak roladę, pociąć ostrym nożem poprzeczne 3 cm paseczki. Ułożyć na blachę, posmarować rozmąconym jajkiem z mlekiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 190 stopni, piec 20 minut.
Doskonałe na ciepło i zimno.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ