Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Potrawy z jajek Przepisy Przystawka, przekąska

Fantazyjne salami na grzance z jajkiem

Przekąski z salami są wdzięcznym tematem na imprezach i uroczystościach. Piękne kompozycje które wychodzą z pod ręki gospodyni są chętnie zjadane, również są ozdobą stołu.


Fantazyjne salami na grzance
– salami (ok. 10x10cm)
– jajko ugotowane na twardo
– majonez czosnkowy
– oliwki czarne
– pietruszka natka
– bagietka
Bagietkę pokrój na kromki, podsmaż na oliwie na grzanki. Jajko pokrój w plastry.
Na grzankę wyciśnij trochę majonezu czosnkowego, połóż plaster jajka. Salami złóż na pół, jeden rożek zwiń do środka, zepnij pikerem z czarną oliwką, umieść na jajku. Udekoruj listkami pietruszki.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ