Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Potrawy z jajek Przepisy Przystawka, przekąska

Tortilla wypełniona jajecznicą i świeżymi warzywami – pyszne śniadanie

Gdy znudziły się już kanapki na śniadanie wypróbuj tego przepisu. Oryginalny pomysł na bardzo sycące danie: jajecznica z dodatkami zawinięta w tortillę. Doskonałe na śniadanie, jak również do pracy na drugie śniadanie.
Składniki:
– 5-6 tortille
– 5 jajek
– papryka czerwona
– cebula czerwona
– rukola
– 2 pomidory
– 2 łyżki słodkiej śmietany 18%
– sól
– szczypior
– łyżeczka masła
Pomidor pokrój w plastry, paprykę w słupki, cebulę w bananki. Rukolę wypłukać i osusz.

Jajka wybij do miseczki, wlej śmietanę, dopraw solą, przemieszaj i wylej na rozgrzaną patelnię z łyżeczką masła. Mieszaj aż jajka zetną się, zdejm z palnika. Na drugiej patelni podgrzewaj tortille bez tłuszczu. Ciepłą tortillę wyłóż na talerz, połóż kilka rukoli, 5-6 paski papryki, dwa plastry pomidora, kilka bananków cebuli czerwonej.


Tortillę zwiń do postaci wrapa, zwiąż szczypiorem (lub zepnij wykałaczką). Można spożywać w tej postaci lub położyć na patelnię i podgrzewać z obu stron.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ