Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Ciasta Deser Wegańskie

Czekoladowe brownie

Słynne ciasteczka Brownie, mocno czekoladowe, intensywnie pachnące, ciężkie i wilgotne. Przed Tobą przepis na brownie idealne!. Znane na całym świecie brownie to wspaniały dodatek do kawy.

Składniki:
– 200g białego cukru
– 200g brązowego cukru
– 100g kakao
– 120 ml. oleju kokosowego
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 2 łyżki cukru wanilinowego
– 200g mąki
– 200ml. wody
– 150g orzechów
– 250g czekolady gorzkiej
– pół łyżeczki soli
Czekoladę podzielić na pół – jedną część pozostawić do dekoracji brownie, drugą pokruszoną dodać do reszty składników i wszystko razem dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni i piec 30 minut. Po upieczeniu posypać startą czekoladą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ