Babeczki Brownie, mocno czekoladowe, intensywnie pachnące, ciężkie i wilgotne. Najlepsze na ciepło i ta chrupiąca słodka skorupka…mniam, mniam. Znane na całym świecie brownie to wspaniały dodatek do kawy.
Składniki:
– 200g białego cukru
– 200g brązowego cukru
– 100g kakao
– 120 ml. oleju kokosowego
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 2 łyżki cukru wanilinowego
– 200g mąki
– 200ml. wody
– 150g orzechów
– 250g czekolady gorzkiej
– pół łyżeczki soli
Czekoladę podzielić na pół – jedną część pozostawić do dekoracji babeczek brownie, drugą pokruszoną dodać do reszty składników i wszystko razem dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Przygotować foremki jak do muffinek. Foremki napełniać do 3/4 wysokości ciastem brownie. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni i piec 30 minut. Po upieczeniu posypać startą czekoladą.
Smacznego.
Fajerki i smak
Natura i Fajerki czyni smak wielki …..