Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Surówki i sałatki

Surówka z kapusty pekińskiej

To świetny i sprawdzony przepis na surówkę z kapusty pekińskiej do obiadu. Super prosta do zrobienia i smaczna surówka z kapusty pekińskiej.

Składniki:
– nieduża kapusta pekińska
– 1 marchew obrana
– kawałek pora – część biała
– małe obrane jabłko
– 1 cebula fioletowa
– 2-3 łyżki majonezu
– sól i pieprz do smaku

Kapustę pekińską cienko poszatkować, włożyć do większej miski, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do miski z kapustą. Cebulę pokroić w bananki, pora w cienkie plastry, dodać resztę składników, jeśli jest konieczność – doprawić do smaku solą i pieprzem, na koniec dokładnie wymieszać z majonezem.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ