Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska Surówki i sałatki

Tortilla z kurczakiem i warzywami

Bardzo proste i pyszne danie, dzieci będą zachwycone! Ten przepis jest zaskakująco szybki. Nie martw się o długą listę składników; większość z nich masz już w spiżarni. Do takiej tortilli możesz użyć różnych składników i sosów, dowolność dobierania składników jest atutem tego dania.
Składniki:
– 6 placki tortilli
– 80 dkg filetu z kurczaka
– 2 łyżki sosu sojowego
– 1 łyżka słodkiej papryki
– łyżka oleju
Warzywa:
– 1/2 sałaty lodowej
– 1/2 cebuli słodkiej
– 1/2 cebuli czerwonej
– 1 pomidor
– 1 ogórek konserwowy
– 1/4 papryki słodkiej
Sos:
– 3 łyżki majonezu
– 4 łyżki keczupu
– 1 łyżeczka oregano

Przygotowanie:
Zacznij marynować mięso: pokrój pierś i dodaj sos sojowy, paprykę i olej (możesz użyć tylko soli i pieprzu). Dobrze wymieszaj i marynuj przez 15 minut.
Pokrój warzywa w paski.
Przygotowanie sosu: wymieszaj majonez z keczupem i oregano.
Smażymy kurczaka do zrumienienia.
Tortille należy rozgrzać na patelni po obu stronach (uwaga – jeśli za długo będziemy je odgrzewać to stwardnieją).
Zacznij układać tortille z warzywami w następującej kolejności: sos, sałata lodowa, cebula, ogórek, pomidor, kurczak, sos.
Zawiń tortillę.


Smacznego!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ