Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska Wegańskie

Grilowany kozi ser w boczku, trójkąty i roladki z tortilli – idealne rozwiązanie na różne okazje

Przekąski są pięknie zaprezentowane, co sprawia, że stanowią doskonałą dekorację stołu. Ich estetyczne i eleganckie wykończenie sprawiają, że są one idealnym rozwiązaniem dla różnych okazji, od spotkań biznesowych, przez urodziny, aż po romantyczne kolacje we dwoje.

I. Roladki z tortilli
– tortilla
– 100g serka śmietankowego
– łyżka jogurtu naturalnego
– sól, pieprz
– papryka czerwona
– papryka żółta
– sałata karbowana
– pomidorki koktajlowe
Paprykę pokrój w słupki. Wymieszaj serek śmietankowy z jogurtem naturalnym – dopraw solą i pieprzem.
Tortillę posmaruj serkiem, ułóż dwa rzędy czerwonej papryki i dwa żółtej, przykryj sałatą karbowaną i zwiń jak roladę. Pokrój na mniejsze kawałki, udekoruj połówką pomidorka i ziołowym listkiem

II. Serek kozi otoczony boczkiem
– Rolada z sera koziego
– boczek wędzony surowy 8 paski
– pasta z bazylii z orzechami
– rozmaryn
Rozłóż plastry boczku obok siebie tak, aby zachodziły jeden na drugi. Na jednym końcu połóż roladę serka koziego i zawiń w boczek. Grilluj z każdej strony, pokrój na mniejsze kawałki, na każdym połóż pół łyżeczki pasty z bazylii, wetknij rozmaryn, układaj na półmisku. Najlepsze są podane od razu na ciepło.

III. Trójkąty z tortilli
– placki tortilli
– 1 jajko
– 1/2 awokado
– łyżeczka majonezu
– sól, pieprz
Jajko i awokado rozgnieć, dodaj łyżkę majonezu, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Tortillę przekrój na pół, na jednej połowie połóż trochę pasty, zaokrąglony bok złóż do środka, całość składaj w trójkąt. Włóż do opiekacza i chwilę zapiekaj. Podawaj na ciepło, chociaż równie dobre są na zimno.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ