Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Fantazyjna przekąska z ogórkiem, pomidorem i słodkim groszkiem

Smaczne małe kanapki, przekąska, która wygląda fantazyjnie i jest dość łatwa do wykonania. Uwielbiam zaskakiwać swoich gości nowymi pomysłami na przekąski – może dlatego często do mnie zaglądają – czyli obie strony zadowolone i ja i goście 🙂
Składniki:
– chleb tostowy
– ogórek zielony
– słodki groszek w łupinach
– pomidorki cherry
– serek jogurtowy
– kiełki brokułu
– pikery
Z chleba tostowego wytnij małe okręgi. Ogórka pokrój na plastry grubości ok. 0,5cm i kilka grubszych ok. 2cm. Z grubszych plastrów ogórka wydrąż kulki. Słodki groszek w łupinach możesz użyć surowy lub sparzyć lekko osolonym wrzątkiem ( ja użyłam sparzonego).
Tost posmaruj serkiem jogurtowym, połóż plasterek ogórka. Z jednej strony rozdziel łupiny groszku słodkiego na pół (ta strona na której nie są przytwierdzone groszki do łupiny). Wywiń groszkami na zewnątrz, w środek włóż kulkę z ogórka, zepnij pikerem i umieść na chlebie tostowym z ogórkiem. Poprósz kiełkami brokułu. jeżeli nie masz takich kiełków możesz użyć inne.
Zrób część z kulkami ogórka, a dla kontrastu, do części, użyj pomidorów cherry.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ