Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przepisy

Kanapka z szynką, jajkiem i sałatą w dwóch wersjach

Przepisy na kanapki – Dowiedz się, jak zrobić 3 różne rodzaje kanapek. Łatwe i pyszne kanapki na śniadanie, przekąskę.

Potrzebujesz:
– chleb żytni
– szynka w plastrach
– sałata karbowana zielona i czerwona
– jajko ugotowane na twardo
– ogórek angielski
– papryka czerwona
– oliwki zielone
– cebula czerwona
– łyżeczka musztardy + łyżka majonezu
I. Kanapka z jajkiem i szynką
Cebulę pokrój w plastry, rozdziel krążki. majonez wymieszaj z musztardą.
Jajka pokrój w plastry. Na chlebie połóż szynkę, odkrój wystającą skórkę z chleba.
Przekrój na dwa trójkąty. Daj na to czerwony liść sałaty, plaster jajka, trochę majonezu z musztardą, krążek cebuli czerwonej, udekoruj słupkami papryki czerwonej.
II. Kanapka z szynką i serkiem śmietankowym
Na chlebie połóż szynkę, odkrój wystającą skórkę z chleba.
Przekrój na dwa trójkąty. Połóż kawałek sałaty zielonej, wyciśnij rozetę z serka. Udekoruj połową plasterka ogórka, plastrem oliwki i słupkami papryki czerwonej.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ