Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Ciasta Dekoracje ciast Deser Kremy, glazury

Najszybszy tort w 30 minut! z kremem malinowym

Najszybszy tort w 30 minut!- to delikatne i bardzo smaczne ciasto! Przygotowanie jest niezwykle łatwe i szybkie, w zaledwie 30 minut! Smak jest niesamowity! Śmietana i ciastka są doskonale połączone ze sobą, tworząc delikatny i lekki smak! Pamiętaj, aby spróbować.
Ciasto:
– 2 średnie jaja
– 180 gr. mąki pszennej
– 380 gr. mleka skondensowanego słodzonego
– 50 gr. masła
– 12 gr. proszku do pieczenia
– szczypta soli
Krem malinowy:
– 200g malin (świeżych lub mrożonych)
– 30g cukru pudru
– 200g serka mascarpone
– 300g słodkiej śmietany 30- 36%
Dodatkowo:
maliny do dekoracji (ja użyłam wiśni z syropu)
Przygotowanie ciasta.
Jajka z mlekiem skondensowanym rozmąć rózgą, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i rozpuszczone masło. Wszystko razem rozmieszaj do połączenia składników (na jednolitą masę). Wylej na dużą blachę, wyrównaj.
Piecz 7-8 minut w 180 stopniach. Z upieczonego ciasta wykrawaj krążki lub potnij na prostokąty.
Przygotuj krem.
Maliny zmiksuj blenderem i przetrzyj przez sitko, aby pozbyć się pestek. (Mrożone miksujemy razem z sokiem, który puściły). Zimną śmietanę i zimny serek mascarpone przełóż do miski i zmiksuj razem na sztywną, puszystą masę. (Miksuj do zgęstnienia, nie za długo, aby krem się nie zważył). Pod koniec dodaj przetarte maliny, wymieszaj.

Blaty ciasta smaruj kremem, układaj jeden na drugim, zakończ kremem.

Wyrównaj, dowolnie udekoruj.
Odstaw na kilka godzin w zimne miejsce.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ