Tortilla z anchais i pastą jajeczną

Roladki z tortilli to jedna z najbardziej popularnych przekąsek. Są bardzo proste w przygotowaniu i można je urozmaicać, zmieniając nadzienie.
Największą zaletą jest jej czas przygotowania. Wystarczy kilka minut i roladki z tortilli są już gotowe.


Tortilla z anchais i pastą jajeczną
Pasta jajeczna:
– 1 jajko ugotowane na twardo
– łyżka szczypioru
– łyżeczka musztardy
– łyżeczka majonezu
– sól i pieprz do smaku
Dodatkowo: anchais, mix liści (rukola, liście buraka), tortilla
Jajko obrać i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać posiekany szczypior, musztardę, majonez i wymieszać, doprawić do smaku.
Tortillę rozłóż na stole, odetnij 2-3 cm z jednej strony, posmaruj pastą jajeczną, rozłóż pasek z anchais, zrób odstęp i rozłóż rządek z mix liści. Zwiń jak roladę, odstaw do lodówki na ok 30 minut a następnie pokrój na 2cm kawałki. możesz udekorować pomidorkiem i liściem pietruszki.

Smacznego.

Dodaj komentarz