Trzy sposoby na pyszne przekąski – na sucharku, w łyżeczce i pojemniku szklanym

Mini przekąski są bardzo lubiane na wszelkiego rodzaju uroczystościach domowych jak i firmowych. Dziś trzy szybkie i bardzo smaczne przekąski z tego co znajdziemy w lodówce.


I. Koreczek na sucharku
potrzebujesz:
– oliwki czarne
– pomidorki cherry
– pokrojone chorizo (tapas de chorizo)
– sałata karbowana
– ser żółty
– mini sucharki
Z sera żółtego wytnij foremką kwiatuszki nie większe niż sucharki.
Rozłóż kilka sucharki, na każdy połóż kwiatuszek z sera, listek sałaty karbowanej, plaster chorizo, pół pomidorka i oliwkę czarną, wszystko spięte pikerem.


II. Łosoś z jajkiem na łyżeczce jadalnej
potrzebujesz:
– jadalne łyżeczki
– łosoś wędzony
– jajka przepiórki
– ogórki kimczi
– kawior czarny
Jajka przepiórki ugotuj na twardo, obierz i przekrój na pół. Plastry łososia pokrój na mniejsze paseczki, ogórki w kosteczkę. Do łyżeczki układaj: zwinięty w mały rulonik łosoś wędzony, pół jajka przepiórki, kilka kosteczek ogórka kimczi. do dekoracji użyj kawioru czarnego i kopru.


III. Bauern-schinken z ogórkiem kimczi w szklanym pojemniczku
potrzebujesz:
– szynka (bauern-schinken lub inna długodojrzewająca)
– ogórki kimczi
– rukola
– konfitura z żurawiny
– szklane pojemniczki płaskie
Szynką przekrój wzdłuż na pół, na jedną część połóż kilka listki rukoli, mały ogórek kimczi i zwiń jak roladę. Połóż w pojemniku, na środku daj płaską łyżeczkę konfitury z żurawiny.
Smacznego.

Dodaj komentarz