Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Potrawy z jajek Przystawka, przekąska

Koszyczek z jajka wypełniony bukietem

Z jajek można przyrządzić potrawy na mnóstwo sposobów. Czasami chcemy zabłysnąć, pochwalić się swoimi umiejętnościami, nie tylko kulinarnymi ale i zręcznościowymi – smacznie wykonane, pięknie podane. Żółta sałatka w koszyczku z jajka na wiosenną przystawkę, uciecha dla oczu, rozkosz dla podniebienia.
Składniki:
– 6-8 średnich jajek
– 3-4 łyżki majonezu
– salami
– łyżka chrzanu
– sól, pieprz do smaku
– liść pora

Ugotowane na twardo jajka obrać, wyciąć kształt koszyka jak na filmie. Żółtko oddzielić od białka,przełożyć do miseczki, dodać majonez, chrzan, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.

Pastą napełnić jajka. Salami kroimy w cienkie paseczki, zwijamy w ruloniki, powstałe różyczki układamy na pastę, ozdabiamy listkami wyciętymi z pora.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ