Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przepisy Przystawka, przekąska

Kanapki i kanapeczki bankietowe

Nieodłącznym elementem wielu spotkań biznesowych są ponadczasowe kanapki bankietowe.

Kolorowe mini kanapeczki z różnymi dodatkami idealnie sprawdzają się o każdej porze dnia. Są one doskonałym wyborem bez względu na to, gdzie organizowane jest spotkanie, i w jakich okolicznościach – zimą w sali konferencyjnej, czy może latem na firmowym tarasie, w plenerze.

I. Kanapka z szynką, jajkiem i serem mierzwionym
– grzanki z bagietki
– szynka
– ugotowane na twardo jajka
– ser mierzwiony
– maliny (lub truskawka)
– majonez
– serek śmietankowy z ziołami
– ząbek czosnku
do dekoracji : pieprz różowy, natka pietruszki lub sałata
Bagietkę pokrój w plastry, skrop oliwą i podpiecz w piekarniku lub smaż na patelni. Grzanki natrzyj czosnkiem.
Nanieś cienką warstwę serka z ziołami, a następnie układaj: szynkę złożoną na pół, plaster jajka, ser mierzwiony zwinięty w rulon, pół maliny, listek pietruszki. Wyciśnij małą rozetę z majonezu na jajko – na górę połóż różowy pieprz.

II. Kanapka z szynką, serem, jajkiem, ogórkiem i pomidorkiem
– grzanki z bagietki
– szynka
– ser mierzwiony
– jajko ugotowane na twardo
– pomidorki koktajlowe
– ogórek zielony
– serek śmietankowy z ziołami
Nanieś cienką warstwę serka z ziołami na grzankę, a następnie układaj: na połowie grzanki ułóż szynkę złożoną, na drugiej połowie ser mierzwiony – również złożony. Po środku ułóż plaster jajka, plasterek ogórka i pół pomidorka koktajlowego, udekoruj natką pietruszki.

III. Kanapka z jajkiem przepiórki, pastą z surimi i kawiorem
– grzanki z bagietki
– pasta z surimi: jajko na twardo, 4-5 surimi, łyżka majonezu, sól i pieprz do smaku
– jajka przepiórki ugotowane na twardo
– kawior czerwony
– kiełki, koper
Składniki na pastę pokrój w drobną kostkę, dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem – wymieszaj.
Posmaruj grzankę pastą z surimi, połóż dwie połówki jajka przepiórki, udekoruj kiełkami i koprem.

IV. Kanapka z pastą z surimi, krewetkami i czarnym kawiorem
– grzanki z bagietki
– pasta z surimi jw.
– krewetki koktajlowe (podsmaż na oliwie z czosnkiem i ziłami)
– czarny kawior
– koper
Grzanki posmaruj pastą, połóż dwie krewetki, udekoruj czarnym kawiorem i koprem.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ