Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Przekąska z pastą jajeczną i salami, plus warzywne pałeczki

Przekąska z pastą jajeczną i salami


– Chleb wieloziarnisty
– 2 jajka
– łyżka majonezu
– salami średnie
– zielone oliwki
– pietruszka natka
Wytnij z chleba krążki. Jajka ugotuj na twardo, zetrzyj na tarce na małych oczkach, dodaj majonez, sól i pieprz do smaku, wymieszaj.
Posmaruj krążek chleba pastą jajeczną i przykryj drugim krążkiem chleba. Salami złóż dwa razy, na piker nałóż oliwkę i złożone salami, wbij w kanapkę, udekoruj listkiem zielonym.
Plus warzywne pałeczki:
– sos do sałatek
– pokrojone w słupki: ogórek zielony, papryka czerwona, żółta
Do małych kieliszków wlej trochę sosu sałatkowego i włóż po kilka słupków ogórka i papryk.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ