
Ta pasta z tuńczyka jest bogata, kremowa, pyszna w kanapkach, na tostach, jako przekąska lub przystawka. Jest prosta i łatwa w przygotowaniu, gotowa w kilka minut!
Pasta z tuńczykiem w ptysiach z ciasta parzonego to moja propozycja na udany wieczór, spotkanie towarzyskie czy event firmowy.
Składniki:
– tuńczyk w zalewie
– 2 jajka ugotowane na twardo
– 2 ogórki konserwowe lub kiszone
– 1 cebula czerwona
– łyżka majonezu
– sól, pieprz do smaku
– łyżeczka musztardy
– mini ptysie z ciasta parzonego
– pomidorki koktajlowe czerwone i żółte
– sałata
– pieprz czerwony
Odsącz tuńczyka z zalewy, jajka, ogórki i cebulę pokrój w drobną kostkę. Tuńczyka, warzywa i jajko przełóż do miseczki i wymieszaj, dodaj musztardę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Odkrój górę z ptysia, pomidorki przekrój na pół.
Napełnij ptysia pastą z tuńczyka (pod spód daj sałatę), udekoruj pomidorkiem czerwonym, żółtym i pieprzem czerwonym.

Smacznego.



