Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska Surówki i sałatki Wegańskie

Pani puri z krewetkami

Pani puri – indyjskie danie, popularne jako tanie, „szybkie” jedzenie, sprzedawane zazwyczaj na ulicy. Przez niektórych zaliczane jest do miejscowych fast foodów. Są to małe, mączne placki, faszerowane pomidorami, ciecierzycą oraz pokrojonymi w kostkę ziemniakami, podawane zwykle na gorąco.
Moje Pani puri przygotowałam w wersji z krewetkami.
Składniki:
– kulki pani puri (przepis tu)
– 1/2 szk mrożony groszek
– 1/2 szk kukurydzy konserwowej
– 1/2 szk. gotowanych krewetek
– łyżka majonezu
– sól i pieprz do smaku
Mrożony groszek ugotuj, przełóż natychmiast do zimnej wody – najlepiej z lodem – zachowa piękną zieloną barwę.
W ugotowanych krewetkach odetnij ogonki, resztę obierz i posiekaj. Odsącz kukurydzę z zalewy.
Przełóż do miski groszek, kukurydzę, krewetki, majonez – wymieszaj, dopraw solą i pieprzem i jeszcze raz wymieszaj.
Ostrym nożem zrób dziurki w kulkach pani puri, napełnij sałatką, udekoruj ogonkiem krewetki.
Pani puri układaj w małych pojemniczkach.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ