Bạn phồng tôm Ciasto ryżowo – krewetkowe nadziewane pikantnym łososiem

Te przekąski od razu wprowadzają świąteczną atmosferę podczas apero. W święta może być ich więcej.
Zaczęliśmy od tego i stworzyliśmy prostą i smaczną przekąskę na świąteczny stół.
Jedyne, o czym musisz pamiętać, to to, że przekąski dość szybko się psują (miękną).
Aby nieco ograniczyć, najlepiej odciąć liść, włożyć szpinak do ciasta ryżowego, a następnie napełnić je.
Potrzebujesz:
– ciasto ryżowe z krewetkami (płatki)
– 100g łososia wędzonego na zimno
– 1 awokado
– 3/4 łyżki sosu sriracha
– 1 łyżka majonezu
– 1 łyżka drobnego szczypiorku posiekanego
dodatkowo: owoc granatu i gałązki rozmarynu
Zacznij od przygotowania płatków ryżowych.
Wyłóż na talerz kilka płatków ryżowych, włóż do mikrofali na 1 minutę, po tym czasie wyjm i wystudź.
Przygotuj nadzienie.
Łososia i awokado pokrój w drobną kostkę, przełóż do miseczki, połącz ze szczypiorkiem, majonezem i sosem sriracha, wymieszaj.
Upieczone płatki ryżowe napełnij farszem, udekoruj granatem i gałązką rozmarynu.

Smacznego.



