Charcuteria serowo – owocowa- ser camembert z boczkiem, ser w panierce, owoce

Pomysł na deskę serowo – owocową, znakomicie sprawdzi się na przyjęciach rodzinnych, spotkaniach z przyjaciółmi. Taką deskę przygotujesz bardzo szybko, nie musisz stać długo w kuchni, a ten czas spędzisz na ciekawych rozmowach ze znajomymi.
Przygotuj:
– 2 sery camembert
– boczek wędzony surowy
– ser żółty
figi, winogrono, borówki,maliny, porzeczki
– oliwki czarne
– pomidorki koktajlowe
– szynka prosciutto
– sos majonezowo-ketchupowy
dodatkowo: dwa jajka, mąka, panierka, olej do smażenia
Ser camembert pokrój na 8 części, każdy kawałek zawiń w boczek, obtocz w mące, rozmąconym jajku, panierce i smaż w głębokim tłuszczu na rumiano. Odkładaj na ręcznik papierowy do odsączenia tłuszczu.

Ser żółty pokrój w słupki, obtaczaj w mące, jajku i panierce – smaż chwilę w głębokim tłuszczu.

Sery, owoce i szynkę układaj jak na zdjęciu lub według własnego uznania i pomysłu.
Smacznego.



