Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Appetizer Charcuterie i goście Cię nie zaskoczą

Mój przewodnik, jak przygotować deskę wędlin i serów, zawierający pomysły na dania, co dobrze do siebie pasuje i jak ją skompletować na każdą porę roku, wielkość grupy lub okazję. Deski wędlin i serów to wspaniały i piękny sposób na delektowanie się pyszną przekąską lub przystawką.
Najlepsza deska wędlin i serów z różnorodnymi mięsami, serami, krakersami, pastami i owocami.

Deska wędlin ma francuskie pochodzenie i zazwyczaj jest podawana jako przystawka na drewnianej lub kamiennej desce, spożywana bezpośrednio z samej deski lub porcjowana na zastawę stołową. Zawiera wybór konserw, zwłaszcza wędlin i pasztetów, a także serów, krakersów lub pieczywa. W Europie „wędliny” odnoszą się do wędlin (np. salami, szynki itp.), a termin „deska wędlin” nie byłby powszechnie używany w odniesieniu do deski z serem, owocami i niewielką ilością mięsa, jak ma to miejsce w Ameryce Północnej. Zamiast tego terminu „deska serów” można używać w odniesieniu do dania składającego się głównie z sera lub innego opisowego określenia deski zawierającej dużą różnorodność zimnych potraw.

Spodziewasz się gości? a nie chcesz długo stać w kuchni? to jest propozycja dla Ciebie.
Zbierz dowolne wędliny, sery, owoce, jajka i to co masz pod ręką, użyj fantazji i gotowe.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ