Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Szybka zapiekanka z chleba tostowego, szynki i sera

W bufecie finger food ważna jest estetyka, dlatego warto tak komponować potrawy w naczyniu aby ułożone warstwy produktów różniły się kolorystycznie.
Tworzy się w ten sposób wizualną harmonię i smak. A to jakie potrawy zagoszczą w twoim bufecie zależy tylko od ciebie i twojej kreatywności. Przekąski Finger food to smak i elegancja w niezwykle apetycznym i wyjątkowym wydaniu !
Szybka zapiekanka z chleba tostowego, szynki i sera.

Składniki:
– chleb tostowy
– szynka okrągła
– ser ementaler (może być mozzarella w plastrach)
– 100ml śmietany 30%
– 50g startego sera parmezan
Wlej na patelnię śmietanę, podgrzej, wsyp starty parmezan, mieszaj aż się rozpuści, odstaw.
Chleb tostowy lekko rozwałkuj, połóż pół plastra sera, plaster szynki i znowu pół plastra sera. Boki złóż do środka, umocz w sosie śmietanowym, układaj na blasze jeden obok drugiego. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zapiekaj 15 minut lub do lekkiego zarumienienia. Po wyjęciu posyp szczypiorkiem lub pietruszką.
Najlepiej smakują na ciepło.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ