Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Świąteczne Wielkanocne przekąski

Utrzymaj swoich gości w świątecznym nastroju, częstując ich mnóstwem wielkanocnych przekąsek. Te pikantne smakołyki mogą być nawet lepsze od tych, które przyniesie Króliczek!
To jedna z moich ulubionych wielkanocnych przystawek. Nie są zbyt sycące, ale zadowalają wszystkich do momentu podania dania głównego.

I. Kanapka z tulipanem
– kromki chleba
– truskawki
– serek śmietankowy
– liście mięty
– słupki z ogórka
Kromki posmaruj serkiem śmietankowym. Truskawki pokrój w plastry, wytnij trójkąt jak na zdjęciu na każdym plastrze truskawki. Plaster truskawki połóż na posmarowanej kromce, słupek z ogórka i liście mięty.

II. Kurczak na guacamole
– kromki chleba
– awokado
– sok z cytryny 1 łyżeczka
– sól, czosnek w proszku, pieprz do smaku
– serek śmietankowy w plastrach
– serek topiony w plastrach
– drobny szczypiorek
– kulki pieprzu, rzodkiewka
Awokado przekrój na pół, wydrąż środek do miseczki, dodaj sok z cytryny, dopraw do smaku solą, czosnkiem i pieprzem do smaku. Z sera śmietankowego wykrój kółka, a następnie odkrój falistą listwą kawałek. Z sera topionego wytnij foremką kurczaka.
Posmaruj kromki chleba guacamole. Układaj kurczaka, ser śmietankowy i szczypiorek, wykończ jak na zdjęciu.

III. Zając wielkanocny
– kromki chleba
– guacamole jw.
– serek śmietankowy w plastrach
– małe pomidorki
– liście bazylii
– kulki pieprzu
Wytnij foremką kółka, mniejsze i większe, dodatkowo wytnij uszy małą foremką.
Posmaruj kromki chleba guacamole, układaj jak na zdjęciu.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ