Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Danie rybne Potrawy z jajek Przystawka, przekąska

Rolada z jajkiem, łososiem i rukolą

Roladki omletowe to ostatnio częsta pozycja na moim stole, do ich środka dodaję to na co mam ochotę. Dzisiaj był to łosoś i rukola, wyszło pięknie, pysznie i elegancko. Rewelacyjny przepis na przekąskę na każdą okazję.
Składniki:
– 2 jajka
– 150g łososia wędzonego
– liść Nori
– rukola
– sól, pieprz
– masło klarowane
– kilka pomidorki cherry, listki pietruszki
Na patelni rozpuść masło, wlej dwa jajka rozmącone i doprawione solą i pieprzem. Przykryj przykrywką, smaż na wolnym ogniu aż jajka zetną się na górze. Zdejm z patelni na talerz. Zostaw do przestudzenia.
Na naleśnik z jajka połóż liść Nori, przykryj łososiem wędzonym, nałóż rukolę i zwiń jak roladę, pokrój na 2cm kawałki. Udekoruj połówką pomidorka i listkiem pietruszki, zepnij pikerem.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ