4 pyszne kanapki na grzankach – Pasta rybna, pasta pistacjowa, serek śmietankowy
Pyszne pomysły na nadzienie, gdy będziesz mieć ochotę na kanapkę. Najpopularniejsze pomysły, które dodadzą trochę różnorodności Twojej następnej kanapce!
Uwielbiam je jako łatwą opcję na kolację. Każdy ma ulubione nadzienie, które wybiera do kanapek. Niedawno zapytałem na Facebooku, jakie jest absolutnie ulubione nadzienie do kanapek i otrzymałem kilka przepysznych sugestii od członków naszej społeczności. Niektórzy dodają niesamowite składniki do swoich tostów! Zebrałem wszystkie pyszne sugestie na długiej liście pomysłów na nadzienie do kanapek.
Kilka z nich chcę Wam zaprezentować – cztery pomysły na szybkie kanapki na bagietce.
I. Pasta z rybą na bagietce
składniki na pastę:
– puszka sardynek
– 3 łyżki oliwy
– mała cebula
– łyżka majonezu
– natka z pietruszki
– pieprz
– 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
dodatkowo:
– grzanki z bagietki
– małe ogórki konserwowe pikle
– kawior czerwony (może być czarny)
– kiełki rzodkiewki
Sardynki odsącz z zalewy, rozgnieć widelcem, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, posiekaną pietruszkę, oliwę, majonez, pieprz, paprykę słodką, wszystko wymieszaj.
Nałóż pastę na bagietkę, połóż ogórek przekrojony na pół, daj pół łyżeczki kawioru, posyp kiełkami.
II. Śliwka z octu z łososiem i pomarańczą
– grzanki z bagietki
– śliwki w occie
– pomarańcza
– rukola
– łosoś wędzony
– serek śmietankowy
Śliwki pokrój na mniejsze części, pomarańcza na małe trójkąty.
Posmaruj serkiem bagietkę, połóż kilka liści rukoli, łososia zwiń w rulon – ułóż na bagietce. Kawałek śliwki połóż na łososiu, obok kawałek pomarańczy.
III. Słodko-słona kanapka z pastą pistacjową
– grzanki z bagietki
– krem pistacjowy
– kozi ser rolowany
– burak gotowany
– boczek wędzony w plastrach surowy
– pistacje
Kozi ser i burak pokrój w plastry i jeszcze na pół. Boczek usmaż i posiekaj w drobną kostkę. Pistacje przełóż do torebki, miękkim młotkiem rozkrusz na drobno.
Bagietkę posmaruj kremem pistacjowym, połóż kawałek sera koziego i burak, posyp wiórkami boczku i pistacjami.
IV. Jajko, łosoś i pomidor na bagietce
– grzanki z bagietki
– łosoś wędzony
– jajko ugotowane na twardo
– pomidor koktajlowy
– rukola
– serek śmietankowy
Jajko obierz, pokrój w plasterki. Pomidorki pokrój w ćwiartki.
Bagietkę posmaruj serkiem, połóż rukolę, kawałek łososia, plaster jajka, ćwiartkę pomidora.
Smacznego.