Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Ciasta ciasto francuskie Deser

Słodki Deser z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie to jeden z naszych ulubionych składników. Łatwo mieć je zawsze pod ręką, ponieważ dobrze trzyma się w zamrażarce i jest super uniwersalne. Możesz użyć go do zrobienia wszystkiego, od szybkich deserów na co dzień, takich jak rogaliki i duńskie, po prawdziwe kreacje na przyjęcia.
Składniki:
– ciasto francuskie
– powidła z czarnej porzeczki
– 200ml śmietany 36%
– kopiasta łyżka mascarpone
– 16g cukru waniliowego
do dekoracji – czereśnie koktajlowe


Wytnij kółka z ciasta francuskiego, włóż do foremki, przykryj kokilką, wsyp kulki do obciążenia. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 minut. Wyjm kuleczki z kokilkami. Odstaw do wystudzenia.
Śmietanę ubijaj mikserem, dodaj cukier waniliowy i mascarpone, ubij na sztywną pianę.
Do każdego ciastka włóż łyżeczkę powideł z czarnej porzeczki, wyciśnij rozetę z bitej śmietany, udekoruj koktajlową czereśnią.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ