Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pasty Przystawka, przekąska Wegańskie

Ogórkowe roladki z pastą jajeczną

Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Roladki z ogórka to świetny pomysł na śniadanie lub zakąski na imprezę czy rodzinne spotkanie. Przekąska ta nie tylko ładnie się prezentuje, ale też wyśmienicie smakuje.
Składniki:
– ogórek angielski
– 2 jajka
– 6-7 pałeczek surimi
– starty ser parmezan (2 łyżki)
– ząbek czosnku
– łyżka majonezu
– sól, pieprz
do dekoracji: krążki oliwki czarnej, owoc granatu, odrobina serka śmietankowego.
Długi ogórek możesz pokroić nożem na cienkie paski lub obieraczką do warzyw. Obieraczka sprawi, że uzyskasz bardzo cienkie plastry.
Ugotuj jajko, obrane posiekaj, dodaj posiekane surimi, starty parmezan, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Na pół plastra ogórka rozłóż sałatkę, zwiń jak roladę. Udekoruj rozetą z serka śmietankowego, plastrem oliwki i owocem granatu.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ