Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Smaczne gniazdka z chleba tostowego

Te pyszne, pikantne gniazdka chlebowe są tak łatwe w przygotowaniu, że od lat są ulubioną przekąską całej rodziny.
Ten przepis jest niesamowicie wszechstronny, podstawowe składniki to te, które podałam poniżej, ale możesz być bardziej odważny i dodać wiele dodatków, takich jak pomidory czy jajka, lub na słodko! Ale muszę przyznać, że podstawowy jest naprawdę bardzo dobry!
Są dość szybkie i łatwe w przygotowaniu, pierwszym krokiem jest usunięcie skórek z chleba, możesz je oczywiście zostawić.
Potrzebujesz:
– chleb tostowy
– cebula
– ser żółty starty
– ser żółty Wasabi starty
– boczek wędzony pokrojony w kostkę
– papryka czerwona pokrojona w kostkę
– foremka do muffinek, kieliszek
Do dekoracji: kukurydza pasteryzowana, plastry z parówki, pomidorki koktajlowe, kółka z szynki i gwiazdki wycięte z sera cheddar.
Usuń skórki z chleba, zrób nacięcia z czterech stron, lekko rozwałkuj.
Umieść w foremce na muffiny składając boczki chleba jeden na drugi i delikatnie, ale mocno dociśnij kieliszkiem, aby uformować otwór na muffiny, dociskając zarówno podstawę, jak i boki.
Dodaj niewielką ilość startego sera do każdego gniazdka chlebowego, łyżeczkę boczku, trochę cebuli, paprykę, na koniec ser Wasabi.
Umieść w nagrzanym piekarniku (180 stopni) i piecz przez 15 minut lub do momentu, aż gniazdka będą złocistobrązowe.
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 2 minuty.
Udekoruj jak na zdjęciu. Najlepiej smakują na ciepło.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ