Szybki obiad z surówką jak u „chińczyka”, mieszanką azjatycką i krewetkami
Jeżeli znudziły ci się kotlety schabowe, mielone, bigos, sięgnij do swojej wyobraźni i przygotuj swój własny posiłek. Chociaż wydaje się bez składu i ładu, a nawet niektórzy powiedzą, że nie pasuje jedno z drugim to szczerze powiem TO JEST PYSZNE! Pyszny i lekki posiłek, całkowicie zastąpił mi obiad. No cóż, rodzinka zachęca mnie abym więcej takich dań tworzyła.
Do tego dania użyłam:
– mieszanki azjatyckiej
– krewetki królewskie obgotowane
– tempura
– tłuszcz do smażenia
– surówka jak u „chińczyka” (przepis tu)
Zacznij od przygotowania surówki przepis w linku.
Krewetki obierz z pancerza, dopraw do smaku solą, obtaczaj w tempurze i smaż w głębokim oleju ok. 2-3 minuty.
Mieszankę azjatycką wsyp na patelnię z odrobiną tłuszczu, od czasu do czasu przemieszaj.
Na talerzu układaj krewetki, surówkę i mieszankę warzyw.
Smacznego.