Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

ciasto francuskie Przystawka, przekąska

Łatwe i efektowne przekąski z ciasta francuskiego

Nie uwierzysz, jak imponująco wygląda bez mnóstwa wysiłku!
Jeśli chodzi o idealne przystawki, do których będziesz wracać raz po raz, muszą być łatwe, szybkie i przede wszystkim pyszne. Ciasto francuskie sprawia, że ​​osiągnięcie tych standardów jest dziecinnie proste. Chociaż przygotowanie go od podstaw to długi proces, który obejmuje dodawanie ton masła do ciasta (trochę jak robienie croissantów), kupione w sklepie mrożone ciasto francuskie jest równie dobre (a może nawet lepsze, biorąc pod uwagę wygodę!)
Potrzebujesz:
– ciasto francuskie
– pieczarki
– serek camembert
– boczek wędzony surowy
– serek śmietankowy
– sałata
– rozmącone jajko
Pieczarki pokrój w plastry i usmaż, dopraw solą i pieprzem. Boczek usmaż na chrupiąco i pokrój w trójkąty. Serek camembert pokrój w mniejsze kawałki.
Ciasto francuskie pokrój w kwadraty 6x6cm, w połowie kwadratów wytnij kółka. Posmaruj brzegi kwadratu jajkiem, połóż kwadrat z dziurką i posmaruj również jajkiem. Piecz 15 minut w 200 stopniach.
Po wystudzeniu posmaruj serkiem, połóż kawałek sałaty, zrób rozetę z serka śmietankowego. Na serku układaj jedną pieczarkę, kawałek serka, trójkąt z boczku i dwa słupki z pora.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ