Nie uwierzysz, jak imponująco wygląda bez mnóstwa wysiłku!
Jeśli chodzi o idealne przystawki, do których będziesz wracać raz po raz, muszą być łatwe, szybkie i przede wszystkim pyszne. Ciasto francuskie sprawia, że osiągnięcie tych standardów jest dziecinnie proste. Chociaż przygotowanie go od podstaw to długi proces, który obejmuje dodawanie ton masła do ciasta (trochę jak robienie croissantów), kupione w sklepie mrożone ciasto francuskie jest równie dobre (a może nawet lepsze, biorąc pod uwagę wygodę!)
Potrzebujesz:
– ciasto francuskie
– pieczarki
– serek camembert
– boczek wędzony surowy
– serek śmietankowy
– sałata
– rozmącone jajko
Pieczarki pokrój w plastry i usmaż, dopraw solą i pieprzem. Boczek usmaż na chrupiąco i pokrój w trójkąty. Serek camembert pokrój w mniejsze kawałki.
Ciasto francuskie pokrój w kwadraty 6x6cm, w połowie kwadratów wytnij kółka. Posmaruj brzegi kwadratu jajkiem, połóż kwadrat z dziurką i posmaruj również jajkiem. Piecz 15 minut w 200 stopniach.
Po wystudzeniu posmaruj serkiem, połóż kawałek sałaty, zrób rozetę z serka śmietankowego. Na serku układaj jedną pieczarkę, kawałek serka, trójkąt z boczku i dwa słupki z pora.
Smacznego.