Miechunka – jeśli chodzi o smak, to miechunka jadalna porównywana jest niekiedy do agrestu albo do kiwi. Jest to zatem kombinacja słodko-kwaśna, z lekką nutką goryczkową.
Ze względu na przepiękny, pomarańczowy kolor, kulisty kształt oraz miniaturowy rozmiar, miechunki użyłam jako element dekoracyjny.
Przekładaniec składniki:
– kromki chleba żytniego
– szynka plastry
– serek śmietankowy plastry
– jogurt naturalny gęsty
– majonez
Z chleba odkrój skórki. Kromkę posmaruj delikatnie majonezem, połóż plaster serka śmietankowego, plaster szynki i znowu serek, przykryj kromką chleba z majonezem. Przekrój na dwie części, na każdej zrób rozetę z jogurtu gęstego a następnie umieść jedną miechunkę.
Smacznego.
Fajerki i smak
Natura i Fajerki czyni smak wielki …..