Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Ciasta ciasto francuskie Deser Przystawka, przekąska

Gwiazdki z ciasta francuskiego z kremem orzechowym

Najszybsza słodka przekąska na spotkanie z niezapowiedzianymi gośćmi. Ciasto francuskie zawsze mam w zapas w zamrażalniku, wystarczy chwilę wcześniej wyjąć i tworzyć coś smacznego – może być na słodko lub słono.
Gwiazdki z ciasta francuskiego z kremem orzechowym
Składniki:
– ciasto francuskie
– krem orzechowy
– rozmącone jajko
– owoce granatu


Rozłóż ciasto francuskie, podziel na pół. Jedną połowę posmaruj masłem orzechowym, przykryj drugą połową. Wykrawaj gwiazdki, układaj na blasze (wyłożoną papierem do pieczenia), w taki sposób aby tworzyły okrąg, lekko zachodząc jedna na drugą. Posmaruj rozmąconym jajkiem, posyp sezamem. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu posyp owoce granatu.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ