Finger food z szynką, ogórkiem i serkiem – pyszna przekąska w słonych babeczkach
To szybki i łatwy przepis, który można przygotować wcześniej, a który można łatwo dokończyć tuż przed podaniem. Naprawdę warto spróbować użyć okrągłych plastrów szynki. Jeśli nie możesz ich znaleźć, użyj prostokątnych.
Składniki:
– szynka w plastrach
– słone babeczki
– rzodkiewka
– ogórek zielony
– jogurt naturalny gęsty solony
– koper
Rzodkiewkę nacinaj dookoła w kwiatek jak na zdjęciu.
Szynkę pokrój na cztery części, ogórek na półplastry.
Jogurt przełóż do worka cukierniczego z tylką, wyciśnij rozetę do babeczki. Trzy półplastry ogórka włóż pionowo do babeczki, a poziomo po przeciwnej stronie. Po obu bokach włóż szynkę złożoną w rulon, po środku wstaw rzodkiewkę. Udekoruj koprem.
Smacznego.