Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Dipy i Humusy sosy

Sos musztardowo – koperkowy do łososia

Sos Musztardowo-Koperkowy Do Łososia.
To prosty przepis na koperkowy sos miodowo-musztardowy, który możesz wykorzystać do wędzonego łososia lub kurczaka.
Udało raz mi się kupić ten pyszny sos, niestety teraz nie ma tego sklepu w pobliżu. Tak więc ten przepis na koperkowo-miodowo-musztardowy sos jest moją (udaną) próbą odtworzenia tego pysznego sosu.
składniki:
– 2 łyżki musztardy Dijon
– 2 łyżeczki płynnego miodu
– 1 łyżka octu jabłkowego
– 4 łyżki oliwy z oliwek
– 1 łyżeczka suszonego koperku (oczywiście użyj świeżego, jeśli możesz go zdobyć)
– 1/2 łyżeczki cukru pudru
– skórka z 1/2 limonki
– sok z 1/2 limonki
– szczypta soli
Instrukcja
Wymieszaj musztardę, miód i oliwę z oliwek w misce.
Następnie dodaj ocet, koperek, cukier, skórkę z limonki i sok z limonki, dokładnie wymieszaj.
Użyj go do podania z kanapkami z wędzonym łososiem, szynką, przystawkami lub jako sos sałatkowy z kurczakiem.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ