Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Ciasta Deser

Babka pieczone jabłko

Ciasto biszkoptowe o smaku pieczonego jabłka wykończone białą czekoladą. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Smakuje wyśmienicie . Uwielbiam proste i szybkie przepisy a ten się do nich zalicza.
Składniki:
– jajka 4 sztuki
– cukier 180 gramów
– mąka pszenna 280 gramów
– proszek do pieczenia 2 łyżeczki
– cynamon 0.75 łyżeczki
– olej 150 mililitrów
– 1 jabłko
– biała czekolada
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka utrzyj z cukrem do momentu aż podwoją swoją objętość.
Krok 2
Wlej powoli olej i zmiksuj. Wsyp przesianą mąkę pszenną, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wymieszaj całość.
Krok 3
Obierz jabłko i zetrzyj na tarce na grubszych oczkach. Dodaj do przygotowanej masy i wymieszaj delikatnie. Przełóż masę do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni, na ok. 60 minut. Po wystudzeniu polej rozpuszczoną białą czekoladą.
Zamiast czekolady możesz posypać cukrem pudrem.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ