Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

ciasto francuskie Przepisy Przystawka, przekąska

Ciasto francuskie z pomidorkiem i krewetką

Ciasto francuskie i krewetki, jedno z szybkich i prostych pomysłów jak podać pyszne krewetki.
Składniki:
– ciasto francuskie
– jogurt naturalny gęsty
– pomidory koktajlowe
– krewetki smażone z czosnkiem
– sos koktajlowy (przepis tu)


Zacznij od upieczenia kominów z ciasta francuskiego
– rozłóż ciasto
– okrągłą foremką wytnij kółka z ciasta
– połowę kółek odłóż, w drugiej połowie metalową okrągłą obręczą wycinaj mniejsze kółka. Kółka odłóż
– Brzegi kółek posmaruj rozmąconym jajkiem, połóż kółko z wyciętą dziurką, posmaruj jajkiem, środek ciasta nakłuwaj widelcem.
– Piecz 15-do 20 minut w temperaturze 200 stopni do zrumienienia.
Z pomidorka wytnij kwiatki, usuń środek.
Kominy z ciasta francuskiego wypełnij sosem koktajlowym, połóż pomidorek wypełniony jogurtem naturalnym, krewetkę, udekoruj koprem.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ