Wędzony łosoś, awokado i kawałki ogórka to idealny przepis na przystawkę. Są zdrowe, łatwe do zrobienia, pyszne i pięknie prezentują się na tacy.
Potrzebujesz:
– chleb tostowy 8 kromki
– 100g łososia wędzonego
– średni górek zielony
– awokado
– łyżeczka soku z cytryny
– sól i pieprz do smaku
– majonez truflowy (możesz zastosować czosnkowy)
Odkrój skórki z chleba.
Awokado przekrój na pół wydrąż miąższ łyżką, rozgnieć widelcem, dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny.
Ogórek pokrój w cienkie paski obieraczką do warzyw. Wędzonego łososia pokrój w cienkie paski.
Posmaruj pastą z awokado jeden chleb, przykryj drugim chlebem tostowym. Posmaruj cienko majonezem, układaj pasek ogórka, pasek łososia, powtarzaj do pokrycia całego tostu. Przekrój tost po skosie na pół lub na cztery części.
Smacznego.