Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przepisy Przystawka, przekąska

Kanapka to małe danie – ser, ryby, warzywa, krewetki, awokado, mięso.

Zawsze wszystko staram się ładnie podać czy udekorować, żeby nie tylko żołądek się cieszył ale i oczy.
Canapé to rodzaj kanapki zaliczanej do kategorii kanapek z twarzą. To syte jedzenie ma nadzienia, takie jak ser do smarowania, mięso, warzywa, a nawet kilka dodatków. Kanapka to małe danie.
To jedzenie, składające się z kilku kawałków chleba i innych składników z różnymi dodatkami, jest bardzo łatwe do podania, poza tym jest zwykle podawany na różnych przyjęciach.
Czy robiliście kiedyś kanapki w domu? Przygotowanie tej kanapki to praktyczny posiłek, który można przygotować w domu. Oto przepis i sposób wykonania domowych kanapek, które możesz wypróbować:

I. Kanapka z krewetką
– grzanki z bagietki
– gotowane krewetki
– awokado
– mała cebula czerwona
– sól, łyżeczka soku z cytryny
– karmelizowana cebula (przepis tu)
Awokado obierz, rozgnieć widelcem, dodaj cebulkę czerwoną pokrojoną w drobną kostkę, dodaj sok z cytryny, dopraw do smaku.
Grzankę posmaruj awokado z cebulką, połóż jedną krewetkę, trochę cebulki karmelizowanej i gałązkę koperku.

II. Awokado z łososiem
– grzanka z bagietki
– awokado
– wędzony łosoś
– cebula czerwona
– koper
– serek śmietankowy z ziołami
Obrane awokado i cebulę pokrój w plastry. Grzankę posmaruj serkiem, połóż dwa plasterki awokado, kawałek łososia, piórko cebulki i koper.

III. Sałatka na chlebie ryżowym
– 1 awokado
– 2 jajka ugotowane
– 2 łyżki majonezu
– 1/2 łyżki soku z cytryny
dodatkowo:
– 100g makreli
– pomidory koktajlowe
– sałata lub rukola
– orzeszki pini
– pieczywo ryżowe
Awokado obierz, rozgnieć widelcem, dodaj pokrojone w kostkę jajka, dodaj musztardę, sok z cytryny, dopraw do smaku solą, wymieszaj.
Pieczywo ryżowe posmaruj pastą, połóż listki sałaty lub rukoli, kawałki makreli, pomidorek, posyp orzeszkami piniowymi.

IV. Kanapka z szynką, serem i pomidorkiem
– grzanka z bagietki
– szynka w plastrach
– pomidorki koktajlowe czerwone i żółte
– ser mimolette i mazdamer w kostce
– sałata
– majonez z chili
Pomidorki pokrój na pół lub w ćwiartki. Sery pokrój w faliste słupki.
Posmaruj grzankę majonezem z chili, połóż sałatę, zwiniętą szynkę, ćwierć pomidora i słupek serka mimolette lub mazdamer.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ