Efektowne i chrupiące miseczki przydadzą się jako podkład do przygotowania pysznych przekąsek. Wykorzystaj dowolny wsad, według swojego gustu. Przykład znajdziesz tu.
Przygotuj:
– papier ryżowy
– listki Nori
– woda
– blaszka
– rondelek lub patelnia
– olej do smażenia głębokiego
Na blachę połóż dwa listki nori, lekko zwilż papier ryżowy i połóż na nori – dociśnij. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 100 stopni i piecz 10 minut (do pozbycia się wody). Wyjm z piekarnika, nożyczkami przetnij na cztery części.
Do patelni wlej olej 3/4 wysokości, rozgrzej do 200 stopni.
Zachowaj szczególną ostrożność z tak gorącym olejem.
Wkładaj po jednym papierze ryżowym tak aby nori było u góry i szybkim ruchem przyciśnij szczypcami aby uformować wgłębienie. Trwa to ok. 3 sekundy, wyjm szczypcami na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Fajerki i smak
Natura i Fajerki czyni smak wielki …..